Ehdolla puoluevaltuustoon

Rakennetaan yhdessä reilu siirtymä hiilineutraaliin yhteiskuntaan ja tehdään Vasemistoliitosta notkeampi liittolainen kansalaisliikkeille ja -järjestöille!

Puoluekokousten välillä Vasemmistoliiton korkeimpana toimielimenä toimii 55 jäseninen puoluevaltuusto. Näistä jäsenistä 50 valitaan suoraan piireissä ja 5 varsinaisesta yleisjäsenestä sekä heidän varajäsenistään suoritetaan puoluekokouksessa vaali. Puoluevaltuusto päättää esimerkiksi yhdessä eduskuntaryhmän kanssa osallistumisesta hallitukseen.

Olen ollut mukana jo pitkään mukana yhteiskunnallisessa toiminnassa: niin puoluepolitiikassa, ylioppilaskunnassa kuin kansalaisjärjestöissäkin. Tällä hetkellä toimin aktiivisesti erityisesti erilaisissa ympäristöjärjestöissä ja -liikkeissä. Tämän olen myös Joensuun Vasemmiston valtuustoryhmän puheenjohtaja sekä kulttuuri- ja liikuntalautakunnan varapuheenjohtaja.

Erilaisissa järjestöissä sekä liikkeissä toimiessa olen oppinut kuinka tärkeää nopea reagointi ja notkeus ovat maailmaa muuttaessa. Tätä kansalaisjärjestömäistä toimintatapaa haluan olla mukana vahvistamassa myös Vasemmistoliiton toiminnassa.

Meidän ei tule keskittyä vain hallituspolitiikkaan, vaan samalla rakentaa entistä voimakkaampaa punavihreää liikehdintää kaduille ja kabinetteihin. Kaikkea toimintaa ei tarvitse haalia puolueen sisälle, vaan voimme toimia entistä tehokkaammin liittolaisena ja osana isompia liittoumia paremman maailman tavoittelussa.

Jatkuvasti kiihtyvä ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden häviäminen haastavat meidät tekemään nopeita korjauksia vallitsevaan järjestelmään pahimpian tuhojen välttämiseksi, mutta samalla puolueen on mielestäni kirkastettava entistä paremmin sitä tavoitetta, jota kohti askeleita otamme – vaikka tärkeintä on liike oikeaan suuntaan, on uskallettava samalla myös unelmoida isosti.

Nykymaailmassa tulevaisuus tuntuu olevan peruttu ja tämä lannistava ajatus sataa ”vanhaan hyvään” paluuta lupaavien oikeistopopulistien ja fasistien laariin. On uskallettava unelmoida paremmasta maailmasta.

Edessämme oleva valtava siirtymä hiilineutraaliin yhteiskuntaan tulee toteuttaa hallitusti ja samalla tasa-arvoa rakentaen. Vasemmistolla on hyvä mahdollisuus olla mukana rakentamassa reilulle siirtymälle perustuva silta nykyisen fossiilikapitalismin raunioilta kohti kohtuullisempaa ja parempaa maailmaa. Tässä murroksessa tarvitsemme politiikkaa, joka rakentaa parempaa tulevaisuutta sekä vaihtoehtoja koko yhteiskunnalle. Meidän on erityisesti panostettava ryhmiin, joiden työpaikat ovat sidottuja aloihin, jotka meidän on ajettava alas kestävämmän talouden rakentamiseksi. Tässä tarvitaan voimakasta vasemmistolaista liikettä, joka huolehtii työläisistä myös näillä aloilla.

Miettiessäni omaa rooliani politiikassa olenkin päätynyt lähtemään ehdolle Vasemmistoliiton puoluevaltuuston yleisjäseneksi. Haluan olla mukana omalta osaltani rakentamassa vahvempaa vasemmistolaista liikettä reilun siirtymän varmistamiseksi.

Mie haluan olla rakentamassa vasemmistolaista liikehdintää, joka on entistä skarpimpi ympäristökysymyksissä, sosialistisempi ja feministinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close