Vihreys

2015

Ympäristöministeri vesittää soidensuojelun ja vannoo vapaaehtoisuuden nimiin. Suomi sitoo energiapolitiikkaansa pitkäksi aikaa kannattamattomaan ja geopoliittisesti kyseenalaiseen ydinvoimaan. Puhe yritysten globaalista vastuusta jää vain juhlapuheitten ja maksettujen sertifikaattien tasolle. Suomi on mukana kilpajuoksussa tuhoamaan Arktista. Ilmastonmuutoksen torjunnan sijaan odotellaan ympärivuotista viljelykautta.

2020

Etelä-Suomessa on laaja suojeltujen soiden verkosto ja turvetuotannon lisäämisen sijaan nykyisetkin turveentuotantoalueet on ennallistettu. Julkisissa hankinnoissa suositaan paikallista luomutuotantoa. Maataloustuotanto on maataloustuilla ohjattu luomutuotantoon ja Suomi on maailmalla tunnettu puhtaasta ruuastaan. Suomi on myös globaalisti tunnettu ilmastonmuutoksentorjunnan ja vihreän teknologian edelläkävijyydestä.

  • Itä- ja Pohjois-Suomea ei nähdä vain resurssireservaatteina vaan luontoarvoiltaan arvokkaina ja  toiminnaltaan eloisina alueina.
  • Suomessa on vahva ja sitova ilmastolaki ja Suomi ajaa Euroopan Unionin tasolla toimimattoman päästökaupan korvaamista ja EU:n tasoisen hiilitullin käyttöönottoa.
  • Suomesta tehdään hiilineutraali yhteiskunta vuoteen 2020 mennessä.
  • Perustulo mahdollistaa työnjakamisen ja lyhyempien työpäivien tekemisen.
  • Eläinoikeudet otetaan huomioon kaikessa päätöksenteossa ja nykymuotoisesta lihan tehotuotannosta luovutaan mahdollisimman pikaisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close