2015
Lähisuhdeväkivalta on Suomessa merkittävä ongelma. Suomalaiset työmarkkinat ovat vahvasti sukupuolen mukaan eriytyneet. Julkisessa puheessa raiskauksen uhreja syyllistetään edelleen ja abortin rajoittamisesta käydään julkista keskustelua. Suomalaiset miehet toistavat haitallisia kulttuurisesti uusinnettuja toimintamalleja. Ihmiset eivät vieläkään saa päättää omasta sukupuolestaan ja sukupuolensa korjaajat joutuvat edelleen pakkosterelisoinnin uhreiksi. Kaksinapaiseen sukupuolikäsitykseen ja heteronormatiiviseen yhteiskuntaan sopimattomat joutuvat kohtaamaan syrjintää kaduilla sekä kohtaavat rakenteellista syrjintää työmarkkinoilla ja yhteiskunnan toimesta. Julkisen sektorin leikkaukset ovat erityisesti naisvaltaisiin aloihin kohdistuvia toimenpiteitä.
2020
Ihmisten oikeus määrittää itse seksuaalinen ja sukupuolinen identiteettinsä on kyseenalaistamaton sekä sosiaaliturvatunnuksesta on tehty sukupuolineutraali. Sukupuolisensitiivisellä kasvatuksella ja koulutuksella on vapautettu ihmisiä ja lapsesta saakka päättämään enemmän omasta identiteetistään ja kiinnostuksen kohteistaan. Myös erilaisia mieheyden malleja on enemmän ja tunteiden ilmaiseminen on luonnollinen osa miehisyyttä. Työmarkkinoilla ei ole enää jakoa miesten ja naisten töihin, vaan myös hoiva-aloilla on töissä miehiä ja rakennustyömailla naisia.
- Vain miehiä koskettavasta asevelvollisuudesta siirrytään kohti kaikkia sukupuolia koskettavaa valmiusvelvollisuusjärjestelmää.
- 6+6+6-mallilla turvataan vanhempainvapaan tasaisempi jakautuminen ja kustannusten tasaisempi jakautuminen työnantajien kesken.
- Koulutuspolitiikassa otetaan huomioon sukupuolinäkökulmat ja opetuksessa siirrytään aidosti sukupuolten ja seksuaalisuuksien moninaisuus.
- Perustulo antaa arvon myös uusintavalle kotityölle.
- Lähisuhdeväkivallan uhreille turvataan mahdollisuus päästä turvaan ja turvakotien alueellinen kattavuus varmistetaan.