Vaaliteemat

Olen Joensuussa ehdolla, koska haluan olla rakentamassa kaupunkia, joka huolehtii kaikista sekä rakentaa parempaa huomista. Joensuun on oltava hiilineutraali vuonna 2025, kaupunkimme on panostettava koronakriisissä kertyneen hoito- ja hyvinvointivelan purkamiseen ja kaikessa toiminnassa on rakennettava feminististä Joensuuta.

Reilu Joensuu:
– Huolehtii kaikista vauvasta vaariin. Jokaisella on oikeus päästä laadukkaaseen lähikouluun ja saada tarvitsemansa palvelut.
– Turvaa työntekijöilleen työrauhan. Jatkuvien yt-neuvotteluiden sijaan työntekijämme ansaitsevat arvostusta. Varmistetaan riittävät työntekijäresurssit palveluissamme ja panostetaan työhyvinvointiin.
– Huomioi tasa-arvon edistämisen kaikessa toiminnassaan. Otetaan käyttöön sukupuolitietoinen budjetointi ja panostetaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen aseman parantamiseen ja heidän äänensä kuulemiseen päätöksenteossa.

Ilmastoviisas Joensuu:
– Panostaa ilmastokestävään liikkumiseen. Rakennetaan lisää pyöräkatuja, huolehditaan hiiliviisaasta liikkumisesta haja-asutusalueilla panostamalla kaasu- ja sähköautojen vaatimaan infrastruktuuriin. Sama ratkaisu ei toimi koko Joensuun alueella – tarvitaan kaikkia toimia liikkumisen päästöjen vähentämiseen.
– Kaavoittaa alueita, joissa ei tarvita yksityisautoja. Rakennetaan tiivistä, mutta vihreää kaupunkia.
– Panostaa yhteistyössä yritysten kanssa ekologiseen jälleenrakentamiseen. Kaupunki voi toimia veturina ja koordinaattorina, joka tuo yhteen eri toimijoita, sekä kantaa tarvittaessa muita suurempaa vastuuta hankkeista.

Elonkirjoa arvostava Joensuu:
– Suojelee ja lisää metsiensä monimuotoisuutta. Joensuu on iso metsäomistaja, jolla on vastuu hiilinielujen kasvattamisen lisäksi metsien monimuotoisuuden turvaamisesta. Suojellaan entistä enemmän metsiämme ja siirrytään aina kun mahdollista jatkuvaan kasvatukseen.
– Panostaa asukkaiden viihtyisyyttäkin lisäävän lähiluonnon suojeluun ja monimuotoisuuteen. Lisää niittyjä, ketoja ja monimuotoisia pusikoita Joensuuhun.
– Huomioi ilmastopäästöjen lisäksi monimuotoisuuden turvaamisen hankinnoissaan. Ollaan edelläkävijöitä monimuotoisuusviisaissa hankinnoissa.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close