Rasismivapaa Joensuu

rasismivapaa(2)

Hyvää rasisminvastaista viikkoa!

Joensuulla on edelleenkin 90-luvulta periytyvä maineensa, ja aivan liian usein olenkin joutunut vastailemaan kysmyksiin onko Joensuussa edelleen skinejä tai uskaltavatko yliopiston vaihto-opiskelijat liikkua vapaasti kaduilla ilman pelkoa väkivallasta. Joensuun on otettava oppia historiasta ja todettava selkeästi, ettei minkäänlainen rasismi ole tervetullutta kansainväliseen kaupunkiimme.

Valkoisen vallan lähettiläinä toimivien Odinien saapuessa kaupunkimme kaduille, muka turvaa tuomaan, kaupungin tiedotus otti kantaa, ettei järjestyksenvalvonta kuulu demokraattisessa yhteiskunnassa muiden kuin poliisien tehtäviin. Haluankin, että Joensuun kaupunki jatkaa ja selkeyttää terävää nollatoleranssilinjaa rasismia kohtaan ja on mukana laajassa rintamassa tuomitsemassa kaikenlaisen vihapuheen, rasismin, seksismin tai homofobian.

Vihapuheen levittäminen ei saa olla hyväksyttyä valtuustossa tai kuntavaalien tuoksinnassakaan. Ihmisoikeusliitto on näiden kuntavaalien alla kampanjoinut rasismista vapaiden kuntavaalien puolesta ja itse olen sitoutunut olemaan levittämättä rasismia kampanjoidessani ja puuttumaan rasismiin.

Myös Joensuussa on ilmapiiri koventunut ja kovaääninen vähemmistö on saanut aivan liian paljon tilaa julkisessa keskustelussa. Vihaa ollaan Joensuuhun matkattu levittämään toiselta puolelta Suomea saakka, muka tavallisia joensuulaisia edustaen. Demokraattisessa yhteiskunnassa ihmisoikeuksien puolustaminen on meidän kaikkien tehtävä ja esimerkiksi 90-luvun skineistä päästiin eroon nostamalla kysymys julkiseen keskusteluun ja toimimalla yhteisessä rintamassa.

Joensuun kaupungilla on rasisminvastainen työryhmä, jonka työskentelyä on jatkettava ja kaupungin on tuettava myös hyvää työtä tekeviä järjestöjä, kuten Joensuun monikulttuurisuusyhdistystä tai maahanmuuttajataustaisten yhteisöjen omia järjestöjä. Ottamalla kaikki mukaan yhteiskuntaamme ja nostamalla maahanmuuttajataustaisten henkilöiden omaa ääntä kuuluviin varmistamme moniäänisemmän yhteiskunnallisen keskustelun.

Rakennetaan yhdessä Joensuusta entistä kansainvälisempi kaupunki, joka syli avoinna toivottaa kulkijat tervetulleiksi, jossa kukaan ei jää ilman tarvitsemaansa apua johtuen statuksestaan tai kansalaisuudestaan ja jossa väkivaltaisilla uusnatseilla ei ole tilaa toimia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close