Elvyttämällä vihreitä työpaikkoja Savo-Karjalaan

Yhdysvalloista pankkien vastuuttomasta toiminnasta alkanut finanssikriisi on johtanut Euroopassa eurokriisiin ja maanosan laajuiseen vyönkiristyspolitiikkaan. Tätä taloudelle ja ihmisille tuhoisaa politiikkaa ovat nyt liittyneet kritisoimaan vasemmiston lisäksi myös maailman talousviisaat. Kevään eduskuntavaaleissa onkin aika siirtyä kohti taloutta elvyttävää politiikkaa.
– Esimerkiksi Joensuussa tarvitsemme kipeästi työpaikkoja ja samaan aikaan meillä on suuria ongelmia homeisten julkisten rakennusten kanssa, toteaa kansanedustajaehdokas Antti Saarelainen. -Nyt kun taloudessa on menossa yleinen matalasuhdanne, on julkisen sektorin luotava kysyntää ja elvytettävä taloutta esimerkiksi infrastruktuuria parantamalla ja luotava vihreitä työpaikkoja uusiutuvaan energiaan panostamalla, Saarelainen jatkaa.

Tuottamalla uusiutuvaa energiaa paikallisesti tuetaan samalla maakuntia koko laajudessaan, yksipuolisesti keskuskaupunkeihin keskittämisen sijaan. Savo-Karjalan vaalipiirin vahvuus onkin juuri uusiutuvassa energiassa, jonka käyttöaste on Pohjois-Karjalassa jo 67 % ja Pohjois-Savossa 47 %. Vaalipiiristä on luotava hiilineutraaliuden ja uusiutuvan energian käytön edelläkävijä. Kunnianhimoisena tavoitteena tulee olla Savo-Karjalan energiantuotannon hiilineutraalius 20 vuoden aikajänteellä.

– Vaikka vihreään talouteen siirtymällä saamme myös työpaikkoja, on kyse pohjimmiltaan vaalipiirimme globaalista vastuusta ilmastonmuutoksen hillitsemisessä, Saarelainen summaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close