Leikkauspolitiikan vastainen toimintapäivä 29.9.

Oikeistolaisen hegemonian valtaama lehdistö hehkuttaa, kuinka markkinat pistävät nyt Euroopan pöhöttyneet julkiset sektorit ojennukseen kovalla kuurilla. Kansan tuki hyvinvointivaltiolle on kuitenkin vahva ja valtaosa kansasta on valmis maksamaan enemmän veroja kuin kurjistamaan julkisia palveluja. Julkisen sektorin leikkaukset iskevät pahiten huonoimmassa asemassa oleviin, joilta viedään lähipalvelut ja pahimmassa tapauksessa leikataan tulonsiirtoja. Opiskelijoiden arkea leikkauspolitiikka huonontaa vähennettyinä resursseina julkiseen liikenteeseen, terveydenhuoltoon sekä tulonsiirtoihin. Hallituksen päätös olla sitomatta opintotukea indeksiin tulee huonontamaan opiskelijoiden asemaa entisestään. Kun samalla lisätään vielä opiskelijoille painetta valmistua mahdollisimman nopeasti saadaan aikaan tilanne, jossa yhteiskunnan skitsofreenistä luonnetta joudutaan parantamaan yksilön pään sisällä – jos yksilö sattuu olemaan tarpeeksi onnekas päästäkseen käyttämään mielenterveyspalveluita, mielenterveyshoidosta kun tunnutaan helposti leikkaavan resursseja. Suomi maalaa itsensä nurkkaan, jos se ryhtyy leikkaamaan julkista terveydenhuoltoa. Viimeistään uusin lama on osoittanut, että hallitsematon markkinatalous on kaunis ajatus, joka ei toimi vaan ajautuu kriisistä kriisiin. On meidän aika laittaa markkinat kovalle kuurille ja vaatia ihmiskasvoisempaa järjestelmää.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close