Ehdolla Pohjois-Karjalan Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi

Koska olen näin vaihdossa olon takia estynyt saapumaan itse paikalle niin ilmoitan olevani käytettävissä ja kiinnostunut Pohjois-Karjalan Vasemmistoliiton puheenjohtajan paikasta.

Tehtävään koen olevani pätevöitynyt pitkän ja monipuolisen vasemmistolaisen järjestöuran varrella. Olen toiminut niin Itä-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtajana ja Vasemmistonuorten keskushallituksessa kuin pitkään myös Joensuun Vasemmiston ja Pohjois-Karjalan vasemmistoliiton hallituksissa. Kokouksissa istumisen lisäksi kokemusta on kertynyt myös eduskunta- ja kuntavaaliehdokkuuksista. Tällä hetkellä olen myös varavaltuutettu Joensuussa, sekä Itä-Suomen Yliopppilaskunnan edustajiston jäsen.

Tällä hetkellä opiskelen Itä-Suomen yliopiston tiukan akateemisessa maailmassa, mutta kokemusta myös duunariarjesta löytyy myös suurtalouskokin koulutuksen takia. Tämän kahden Vasemmistoliitolle tärkeän kokemuspiirin yhdistymisen koen olevankin hyvä vahvuus.

Pohjois-Karjalan Vasemmistoliiton puheenjohtajana uudistaisin piirin toimintatapoja monella tapaa. Ottaisin jälleen käyttöön mallin, jossa piiri pyrkii järjestämään hallituksen kokouksia myös muualla kuin Joensuussa ja samalla myös näkymään entistä enemmän maakunnassa. Hallinnon puolella ehdottaisin myös työvaliokunnan roolin vahvistamista, jotta yksinkertainen hallinnollinen järjestely ei jää pelkästään puheenjohtajan harteille. Työvaliokunnan tehtävä olisi puhtaasti hallinnollinen ja politiikasta ja suurista linjoista linjaaminen pysyisi edelleen hallituksen tehtävänä. Hallituksen kokouksissa pyrkisin myös tuulettamaan hieman ja ottamaan tiukemman puheenvuorojärjestelmän käyttöön, jotta jokaisen mahdollisuus ilmaista mielipiteensä turvataan. Myös nollatoleranssi sekstistisiin ja vähätteleviin puheisiin ja vitseihin parantaisi kokousten ilmapiiriä huomattavasti.

Puheenjohtajana pyrkisin yhdessä hallituksen kanssa kiillottamaan puolueen imagossa, sekä sitä punaista, että myös vihreää puolta ja lisäämään puolueen näkyvyyttä niin internetin ihmeelllisessä maailmassa kuin myös turuilla ja toreilla. Nyt kun vaalipiiritkin yhdistyivät niin on Erkki Virtannen myös Pohjois-Karjalan kansanedustaja, jota meidän tulee entistä enemmän pyytää myös meidän tapahtumiin, sekä hallituksen kokouksiin kertomaan hallituspolitiikasta ja Vasemmiston linjasta, kuin myös perinteisiin toritapahtumiin.

Näen Pohjois-Karjalan Vasemmiston tehtävän erityisesti kuntatoimijoiden yhteenkokoajana, jossa meillä on rehellisesti paljon tehtävää, koska nyt Lieksa ei tiedä mitä Rääkkylä tekee ja toiminnassa hyväksi todetut toimintatavat eivät liiku osastojen välillä. Näen myös piirin tehtävänä erityisesti heikommassa jamassa olevien osastojen tukemisen ja maakuntaan entistä voimakkaamman panostamisen.

 

Puheenjohtajana uusisin myös puoluekokousedustajavaalit puolueen sisäisen demokratian ja jäsenten osallistumismahdollisuuksien turvaamiseksi.

 

Tällä hetkellä olen vielä vaihdossa Marokossa, mutta täältä saavun takaisin Suomeen jo 20.5. ja sen jälkeen olen valmis ryhtymään toimeen puheenjohtajan roolissa vuosikokouksen niin halutessa.

PS. Olen myös ehdolla Pohjois-Karjalan Vasemmistoliiton edustajaksi puoluekokoukseen. Jos olet jäsen niin pistäpä äänestäen 😉

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close